Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2015

ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ 11/12/2015 Θεατρικό: ΜΑΝΑ…ΜΗΤΕΡΑ…ΜΑΜΑ

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, οι μαθητές όλων των τάξεων, επισκέφτηκαν το Θέατρο”Ξυλοτεχνία” του Δήμου, όπου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Μάνα Μητέρα Μαμά”. Εμβληματικό έργο της Μεταπολίτευσης, με επίκεντρο τις επιπτώσεις της αντιπαροχής σε μια μικροαστική οικογένεια των αθηναϊκών ’70s. Η παράσταση διάρκειας 2 ωρών άφησε άριστες εντυπώσεις. Το έργο ήταν εντυπωσιακό, με άφθονο γέλιο αλλά και έντονο το δραματικό στοιχείο.
Xilotexnia(11-12-2015)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. (2-12-2015)

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε δύο τμήματα από τις 19.00΄μέχρι τις 21.00΄ την Τετάρτη στις 2/12/2015. Έλαβαν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας.
Οι επισκέπτες μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας, ξεναγηθήκαμε στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκεφτήκαμε την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Η επίσκεψή μας συνέπεσε με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου και συζήτηση του προϋπολογισμού, οι μαθητές μας παρακολούθησαν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση και ποσφωνήθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των μαθητών, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του καθώς και για τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος.
Στην έξοδο μας από το κοινοβούλιο αναπάντεχα? παραβρεθήκαμε στην αλλαγή της προεδρικής φρουράς.
Η επίσκεψη άφησε άριστες εντυπώσεις σε μαθητές και εκπ/κούς.

http://2epal-esp-perist.att.sch.gr/wordpress/videos/Vouli02_12_2015.wmv

Vouli3
Vouli2