Αρχείο κατηγορίας Εκδηλώσεις

Πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας 30/11/2022

  • Γνωρίζεις ότι περίπου 1 στα 7 άτομα που εισάγονται στο νοσοκομείο χρειάζεται αίμα;
  • Γνωρίζεις ότι η εθελοντική αιμοδοσία καλύπτει μόνο το 45% των αναγκών της χώρας μας σε αίμα;
  • Γνωρίζεις ότι ο οργανισμός ενός μέσου ενήλικα έχει περίπου 10 φιάλες αίματος, αλλά για μια τυπική δωρεά χρειάζεται μόνο 1 φιάλη;

Πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά εθελοντική ημέρα αιμοδοσίας στις 30/11/2022 από μαθητές και καθηγητικό προσωπικό στο σχολείο μας. Οι ανάγκες του Τμήματος Αιμοδοσίας παραμένουν αυξημένες, ενώ η προσέλευση των αιμοδοτών έχει μειωθεί, εξαιτίας της COVID-19. Στα πλαίσια αυτά με απόλυτη επιτυχία της εθελοντικής αυτής ημέρας έγινε η συλλογή φιαλών αίματος προς διάθεση, η ευαισθητοποίηση και η προώθηση της αιμοδοσίας, γενικότερα. 

Οι μαθητές του σχολείου μας προσήλθαν και συμμετείχαν ενεργητικά σε αυτή την δράση

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο σχολείο  (Πέμπτη 05/05/2022)

Στα πλαίσια πραγματοποίησης δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας , διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία (συγκεντρώθηκαν πάνω από 40 φιάλες αίμα), για άλλη μια φορά εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο μας.

Έμπρακτα οι εργαζόμενοι μαθητές μας απέδειξαν για άλλη μια φορά την κοινωνική τους υπευθυνότητα και ανέδειξαν τον ρόλο του ενεργού πολίτη που με αλληλεγγύη και συλλογικότητα συμβάλλει στο «κοινό καλό»

Βαθιά πεποίθηση όλων είναι ότι όλα ξεκινούν από την παιδεία. Στόχος των δράσεων αυτών  είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας εθελοντισμού και να καλυφτούν ανάγκες προσώπων που δίνουν τη δική τους μάχη για ζωή και χρειάζονται αίμαΑιμοδοσία 5/05/2022

Θεατρικής παράστασης Δον Κιχώτης (24-11-2917)

Εκπαιδευτική επίσκεψη και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης Δον Κιχώτης στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολείου μας την Παρασκευή 24-11-2017.
Την Θεατρική Σκηνή “Ανδρέας Βαρούχας” και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου που παρουσίασε την παράσταση “Δον Κιχώτης” του Μ. Θερβάντες, σε σκηνοθεσία Φάνη Κάσσιου, είχαμε την χαρά να την δούμε όλες οι τάξεις του σχολείου.

Διάκριση μαθητών στον μαθηματικό διαγωνισμό του Ελληνικού Ινστιτούτου Χαλκού

Σημαντική διάκριση απέσπασαν μαθητές του σχολείου μας συμμετέχοντας στο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ.) στις 30 Μαρτίου 2016 εκτελώντας άψογα ο καθένας τους μια σειρά από δίκτυα άψογα στην διαστασιολογική τους ακρίβεια όσο και στην στεγανότητά τους.
Συγκεκριμένα οι μαθητές μας αλφαβητικά Καλογερόπουλος Σάββας, Παπαδήμας Κώστας και Ρούσος Μηνάς , όλοι τους μαθητές Δ τάξης στην ειδικότητα Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και κατασκευών, συμμετείχαν στον εν λόγω καθιερωμένο διαγωνισμό κατακτώντας συνολικά σαν ομάδα την 1η θέση. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα!
Η διεύθυνση και ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου μας απευθυνόμενος στους μαθητές υπογραμμίζει:
«Αγαπητοί μαθητές συνεχίστε να διεκδικείτε τα όνειρα σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι η ζωή θα σας δικαιώσει. Με αισιοδοξία και στραμμένα τα μάτια στο μέλλον, να θυμάστε ότι οι προσπάθειες του καθενός σας ξεχωριστά θα ανταμειφθούν και σας ευχόμαστε από καρδιάς πάντα επιτυχίες στον αγώνα της ζωής.
Επίσης, θερμές ευχές στις οικογένειες των μαθητών που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν, όπως και στους εκπαιδευτικούς που συνείσφεραν σε αυτή την προσπάθεια.
Ευχόμαστε όλοι η επιτυχημένη σας προσπάθεια να έχει συνέχεια με άξιους συνεχιστές».

Φωτογραφικό υλικό στο link

21η Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα κατά του Ρατσισμού και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με αφορμή το γεγονός οτι η 21η Μαρτίου έχει χαρακτηρισεί σαν Διεθνής Ημέρα κατά του Ρατσισμού και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, πραγματοποιήθκε στο σχολείο μας εκδηλωση σαν “ποιητική βραδιά” για το θέμα.
Διαβάστηκαν ποήματα στην εκδήλωση που οργανώθηκε, με όχημα και επίκεντρο την ποίηση, δραστηριότητες που καλλιεργούν και προάγουν αυτές τις αξίες. Αφορμή η 21η Μαρτίου που αποτελεί μια ευκαιρία για να ενισχυθούν οι δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και για την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού, ξενοφοβίας και διακρίσεων μέσα στη σχολική κοινότητα.
Διαβάστηκαν ποιήματα Ελλήνων (Ρίτσος, Σεφέρη, καβάφη,…) και ξένων ποιητών(Μπρέχτ…) από μαθητές και καθηγητές του σχολείου.
Η Ποιητική βραδιά τέλειωσε με απόλυτη επιτυχία και με την υπόσχεση των παρευρισκομένων να δοθεί συνέχεια.

Επίσκεψη καθηγητών στην Σεβίλλη ? Πρόγραμμα ERASMUS

Το σχολείο μας ξεκίνησε την τρέχουσα χρονιά την υλοποίηση προγράμματος ERASMUS με στόχο τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Το σχέδιο αυτό είναι μια στρατηγική εταιρική σχέση ανάμεσα σε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, αφορά τη μετακίνηση συνολικά 36 καθηγητών από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Αιγάλεω, το 2ο Ε.Κ. Αιγάλεω και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Περιστερίου στη Σεβίλλη της Ισπανίας για 9 συνολικά ημέρες για να καταρτιστούν πάνω στην εισαγωγή ΤΠΕ στη διδασκαλία τους.
Σχετικό χρήσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο σχετικό link με τις συνεργασίες και τα προγράμματα που πραγματοποιεί το σχολείο μας

Εθελοντισμός και αιμοδοσία στο Σχολικό Συγκρότημα (13/01/2016)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ στο συγκρότημα του σχολείου μας

20160113_185844
Συμμετείχαν 38 μαθητές και ένας από τους καθηγητές του σχολείου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. (2-12-2015)

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε δύο τμήματα από τις 19.00΄μέχρι τις 21.00΄ την Τετάρτη στις 2/12/2015. Έλαβαν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας.
Οι επισκέπτες μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας, ξεναγηθήκαμε στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκεφτήκαμε την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Η επίσκεψή μας συνέπεσε με τις ώρες λειτουργίας του Κοινοβουλίου και συζήτηση του προϋπολογισμού, οι μαθητές μας παρακολούθησαν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση και ποσφωνήθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των μαθητών, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του καθώς και για τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος.
Στην έξοδο μας από το κοινοβούλιο αναπάντεχα? παραβρεθήκαμε στην αλλαγή της προεδρικής φρουράς.
Η επίσκεψη άφησε άριστες εντυπώσεις σε μαθητές και εκπ/κούς.

http://2epal-esp-perist.att.sch.gr/wordpress/videos/Vouli02_12_2015.wmv

Vouli3
Vouli2

Γιορτασμός επετείου 28ης Οκτωβρίου (27-10-2015)

Και φέτος είχαμε την εκδήλωση για τον γιορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος προσκελημένοι που μας τίμησαν με την παρουσία στους και μίλησαν στην εκδήλωση ήταν ο Θανάσης Κότσαρης μέλος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Περιστερίου και ΕΠΟΝίτης της εποχής και ο Θοδωρής Αυγέρος μέλος του Ε.Σ. της ΠΕΑΕΑ (Πανελλήνιας Ένωσης Αντιστασιακών)
Epeteios 26Oct(27-10-2015)No1

Epeteios 26Oct(27-10-2015)No4
Parelasi3(28Okt-2015)

Parelasi1(28Okt-2015)
Ακολουθεί το σχετικό video της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας.


Αν δεν ανοίγει αυτόματα κάντε κλικ στο video

Περισσότερο υλικό, το πρόγραμμα και οι ομιλία στην εκδήλωση στο σχετικό Link με τις
εκδηλώσεις

Σχολικές δραστηριότητες 20/10/2015 (Απελευθέρωση Αθήνας)

Την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκαπιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας, στα πλαίσια των ετήσιων δραστηριοτήτων του, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στην έκθεση με τίτλο«Αθήνα 1940-1944. Η πόλη και οι άνθρωποι της. Πόλεμος , Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση»!!
Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία, να δούν, να γνωρίσουν και με την παρουσία των συνοδών καθηγητών τους, τα γεγονότα στις ημέρες της απελευθέρωσης της Αθήνας που τόσο συντάραξαν την σύγχρονη ιστορία μας.
(Σχετικό link στις Δραστηριότητες -Εκδηλώσεις)